Nieuws & pers

Op deze pagina treft u een overzicht van al onze nieuws- en persberichten.

 

29-08-2017: Nieuw adres Werkcontact Den Haag
Met ingang van 1 oktober 2017 verhuizen wij naar een nieuw adres:

 

Werkcontact B.V.
Nassauplein 11
2585 EB Den Haag
T: 070-345 77 63

Maandag-vrijdag 09.00-18.00 uur
E: info@werkcontact.nl

 

09-03-2017: Een voorbeeld vaststellingsovereenkomst
Werknemers en werkgevers die gebruik maken van een vaststellingsovereenkomst kunnen vanaf nu een voorbeeld op onze website downloaden. U kunt dat doen via de volgende link: modelvaststellinguwv.

 

23-12-2016: De voordelen van outplacement
Werknemers die gebruik maken van een outplacementtraject hebben meerdere voordelen ten opzichte van werknemers die dit niet doen.

 

De juiste richting bepalen
Veel mensen willen na een lange tijd in dezelfde functie gezeten te hebben een andere richting uit in hun loopbaan. Het kan alleen lastig zijn om te bepalen welke richting dit zou moeten zijn. Soms zien mensen alleen mogelijkheden die in het verlengde van hun CV liggen. Anderen vinden zo veel leuk dat zij het lastig vinden om een richting te kiezen. De begeleiding van een professionele loopbaancoach kan helpen om de juiste koers te bepalen. Door middel van testen en gesprekken wordt gekeken naar de mogelijkheden, kansen en wensen. Intensieve en persoonlijke begeleiding zorgen er voor dat er een passende functie gevonden kan worden die aansluit bij de wensen en capaciteiten.

 

Passend scholingsadvies
Wanneer de gewenste functie niet direct aansluit bij de achtergrond en ervaring van de werknemer kan het zo zijn dat de loopbaanadviseur herscholing of bijscholing adviseert. Een loopbaanadviseur zal een opleiding adviseren wanneer dit de mogelijkheid op de gewenste functie vergroot. Het voordeel van een advies van een loopbaanadviseur is dat hij niet alleen kennis heeft van de opleidingseisen op de arbeidsmarkt, maar ook van het opleidingsaanbod en de kwaliteit van de verschillende opleidingsinstituten.

 

Baankansen vergroten
Outplacement vergroot de kansen op het vinden van een nieuwe passende functie aanzienlijk doordat:

• Veel outplacementbureaus over een uitgebreid netwerk beschikken waardoor zij u bijvoorbeeld kunnen voorstellen bij een geschikt bedrijf.
• Een outplacementbureau u kan helpen om effectief gebruik te maken van uw eigen netwerk.
• Veel outplacementbureaus beschikken over professionele vacaturezoekmachines. Deze zoekmachines zoeken over de websites van bedrijven zelf naar vacatures, dus niet over vacaturesites of bij uitzendbureaus.
• Loopbaancoaches u kunnen helpen bij het schrijven van een sollicitatie en het opstellen van uw CV.
• Een sollicitatietraining onderdeel is van een outplacementtraject. Hierbij krijgt u tips over hoe u zichzelf kunt presenteren, welke kwaliteiten u het beste kunt benoemen en welke vragen u kunt verwachten tijdens een sollicitatie.
• Een outplacementbureau helpt u bij het online profileren van uzelf. Denk hierbij aan het maken van een profiel op netwerksites als LinkedIn. Een outplacementbureau heeft kennis over de zoektermen die recruiters gebruiken om u te kunnen vinden. Ook kunnen loopbaancoaches tips geven over het netwerken via LinkedIn.

 

Uw nieuwe contract controleren
Wanneer u eenmaal een nieuwe baan gevonden heeft kan een outplacementbureau bekijken of uw contract juridisch kloppend is en u adviseren in salarisonderhandelingen.

 

12-11-2016: Paardencoaching bij Werkcontact
Vanaf 2017 biedt Werkcontact ook paardencoaching aan. Coachen met Paarden is allerminst zweverig te noemen. Paardencoaching is het gebruik maken van de kracht van een paard wat we gebruiken bij het coachen van mensen met behulp van een paard. Als je het zo leest klinkt het inderdaad wel wat zweverig, maar dat is het dus niet. Paardencoaching is een nieuwe methode die in training, coaching en therapie gebruikt wordt. Paardencoaching komt uit Amerika en is – wanneer iemand daar open voor staat – heel goed in te zetten bij outplacement. Lees hier meer over paardencoaching.

 

06-05-2016: Oud-Kamerleden vinden moeilijk een nieuwe baan.
Uit een rondgang bij outplacementbureaus die geregeld Oud-Kamerleden begeleiden blijkt dat oud-politici moeilijk aan een nieuwe baan komen. Vooral Oud-Kamerleden hebben moeite met het vinden van een nieuwe baan. Als belangrijkste reden wordt gegeven de terugval in inkomen. Kamerleden hadden voor hun kamerlidmaatschap vaak een lager salaris en zouden moeite hebben met het accepteren van een terugval in salaris. Vooral de riante wachtgeldregeling en het gebrek aan een echte sollicitatieplicht zou hier debet aan zijn. Voor ex-bestuurders zoals wethouders, ministers en staatssecretarissen geldt eerder het tegen over gestelde. Zij vinden vaak een beter betaalde baan via hun politieke netwerk.

 

23-02-2016: Wanneer heeft een werknemer recht op de transitievergoeding?
Werkcontact krijgt met regelmaat vragen over de transitievergoeding die per 1 juli 2015 is ingevoerd.Vooral het wel of niet toekennen van een transitievergoeding is soms onduidelijk. De hoofdregel vanuit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) stelt dat de werknemer die minimaal 2 jaar in dienst is geweest recht heeft op een transitievergoeding.

 

Uitzonderingen daarop zijn:

 

 • de werknemer is jonger dan 18 jaar;
 • werknemer is op staande voet ontslagen;
 • werknemer heeft de pensioengerechtigde leeftijd;
 • werkgever is failliet.

De transitievergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Indien de werknemer langer dan 10 jaar in dienst is, krijgt deze  vanaf het 10e dienstjaar 1/2 maandsalaris per dienstjaar.Voor werknemers ouder dan 50 loopt het zelfs op tot 1 maandsalaris per dienstjaar vanaf het 10e dienstjaar.

 

Er zit overigens ook een maximum op de transitievergoeding. Voor het jaar 2016 bedraagt het maximum76.000,00, of een jaarsalaris.

 

Let op: werkgevers mogen de kosten voor een outplacementtraject van de transitievergoeding aftrekken. De werknemer moet daar wel mee instemmen.

 

23-12-2015: Werkcontact wordt sponsor Haagsche Rugby Club
Werkcontact is co-sponsor geworden van de Haagsche Rugby Club. De Haagsche Rugby Club is één van de oudste rugbyverenigingen in Nederland.

 

20151117_095251

17-12-2015: Nieuwe website OVAL
Branchevereniging OVAL heeft sinds vandaag een nieuwe website. De website is overzichtelijker dan de oude en biedt bezoekers de mogelijkheid dienstverleners met elkaar te vergelijken.

 

16-12-2015: Succesvolle audit OVAL
Outplacementbureau Werkcontact heeft de tweejaarlijkse audit van OVAL succesvol doorlopen. Hiermee voldoet Werkcontact wederom aan de OVAL-kwaliteitseisen die o.a. gericht zijn op scholing en opleiding van medewerkers, administratieve processen, privacy, klanttevredenheid en het resultaat van de aangeboden dienstverlening.

 

De kwaliteitseisen van OVAL kunt u hier downloaden: Kwaliteitseisen_OVAL_6-12-2012.

 

12-12-2015: Overname Beroepskeuze Online
Outplacementbureau Werkcontact neemt per 1 januari 2016 Beroepskeuze Online over. Beroepskeuze Online is een begrip in de testbranche en levert professionele testen die zijn in te zetten bij beroepenoriëntatie, loopbaanadvies, assessments en outplacement. Lees verder >>

 

  Contact & informatie

  Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

  Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *