Transitievergoeding berekenen

De hoogte van uw transitievergoeding berekenen kunt u eenvoudig doen met onze rekenhulp hieronder.

  Transitievergoeding

  Mail deze berekening naar mij


   

  Vul in de bovenste kolom de leeftijd in, in de middelste het aantal dienstjaren en in de onderste het Bruto maandinkomen.

   

  Let op! deze rekenhulp is een richtlijn.
  De werkelijke berekening kan hoger of lager uitvallen en De hoogte van de transitievergoeding is in 2024 gemaximeerd op € 94.000 of één jaarsalaris wanneer het salaris hoger is dan dat bedrag.

   

  U heeft recht op een transitievergoeding vanaf dag 1 van uw dienstverband en het initiatief tot ontslag bij uw werkgever ligt. Ook werknemers met een tijdelijk contract hebben recht op een transitievergoeding wanneer het initiatief van ontslag bij de werkgever ligt.

   

  De transitievergoeding is bedoeld voor scholing en/of outplacementbegeleiding naar een nieuwe baan. Vandaar ook de term transitie; het gaat om een vergoeding die de werknemer kan gebruiken om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken.

   

  transitievergoeding berekenen

  Hoogte transitievergoeding berekenen

  De hoogte van de transitievergoeding wordt bepaald door het bruto maandsalaris van de werknemer en het aantal jaren dat hij in dienst is. De hoogte van de transitievergoeding is in 2024 gemaximeerd op € 94.000 of één jaarsalaris wanneer het salaris hoger is dan dat bedrag.

   

  Recht op transitievergoeding nader uitgelegd

  Indien uw werkgever u wilt ontslaan heeft u recht op een transitievergoeding wanneer u minimaal twee jaar in dienst bent geweest.  U heeft ook recht op een transitievergoeding wanneer u een tijdelijk contract heeft en twee jaar in dienst bent geweest. Dus ook wanneer uw werkgever het tijdelijke contract niet verlengd.

  Er kan zich ook een situatie voordoen waarin u zelf ontslag neemt door ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van uw werkgever. Ook dan heeft u als werknemer recht op een transitievergoeding.

   Contact & informatie

   Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

   Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

   Naam *

   E-mail *

   Telefoon

   Bel mij terug

   Uw bericht *

   Wanneer heeft u geen recht op een transitievergoeding?

   U heeft geen recht op een transitievergoeding wanneer u korter dan twee jaar in dienst bent geweest of wordt ontslagen door ernstig verwijtbaar handelen of nalaten (ontslag op staande voet). Daarnaast is er geen recht op een transitievergoeding wanneer de werknemer nog geen 18 jaar is en niet meer dan 12 uur per week heeft gewerkt, ontslag wegens het bereiken van de pensioenleeftijd, de werkgever failliet is verklaard (of uitstel van betaling heeft gekregen), er een CAO van toepassing is waarin een andere vergoeding is opgenomen of wanneer uw werkgever u een nieuw contract aanbiedt wat u niet accepteert.