Loopbaanadvies

Programma aanbod loopbaanadvies

Het loopbaanadviestraject geeft antwoord op de vraag “Welke loopbaanstappen passen optimaal bij mijn interesses, karakter, talenten, drijfveren en ambities, zodat ik daarmee een leuke en succesvolle loopbaan kan vervolgen?”. Loopbaanadvies geeft ook antwoord op welke competenties u in huis heeft. Er wordt breder gekeken dan alleen de functierelevante competenties en er wordt bovendien onderzocht wat de ontwikkelruimte is van de competenties. Een loopbaanadviestraject hoeft niet perse te leiden tot een vervolgstap naar een andere baan. Het geeft ook meer inzicht in persoonlijke waarden, drijfveren en sturingsmechanismen. Wat zijn iemands kwaliteiten, waar ligt onbenut potentieel? Wat zijn uw valkuilen waarmee rekening moet worden houden? Welke elementen heeft u nodig om gelukkig te zijn en waar u plezier en voldoening uit? Welke waarden of drijfveren zijn belangrijk en komen die op dit moment voldoende aan bod? Door een loopbaanadviestraject te doorlopen, vindt u zelf de weg naar het antwoord op uw vragen en kan u zelf de regie van uw loopbaan ter hand nemen.

 

Het Loopbaanadviestraject van Outplacementbureau Werkcontact  bestaat uit de volgende vier gesprekken en tussenstappen:

 

Kennismakingsgesprek

Om een goed beeld te krijgen van het loopbaanvraagstuk. Na het gesprek ontvangt u een inlogcode om online vragenlijsten in te vullen en testen te maken. Dit is een samenstelling van diverse persoonlijkheids-, interesse- en kwaliteitenvragenlijsten die we op voorhand zorgvuldig selecteren.

 

Analysegesprek

Dit is een gesprek waarin we de uitkomsten van de vragenlijsten bespreken. Door dit gesprek verkrijgt de kandidaat inzicht in zijn talenten en hoe hij/zij deze in de dagelijkse praktijk inzet. De uitkomsten van de vragenlijsten en testen beschrijft onder andere wat persoonlijke talenten zijn, drijfveren en misschien nog wel het belangrijkste; wat iemand werkelijk wilt.

 

Talentgesprek

We gaan hier echt een laagje dieper, om uit te vinden waar natuurlijke talenten zitten, wat iemand bijzonder maakt, maar ook eventuele blokkades worden inzichtelijk gemaakt. We vertalen dit naar mogelijke beroepsopties of loopbaanacties. In dit gesprek gaan we vooral op zoek naar wat u onderscheidt van anderen. Wat maakt u uniek? Wat vindt u belangrijk in het leven, en hoe gebruikt u dat in uw werk?

We ontdekken op die manier waar uw energie en kracht zit, en hoe we dit kunnen vertalen naar een volgende loopbaanstap of verbetering van uw huidige positie en welbevinden.

 

Loopbaan- en adviesgesprek

Aan de hand van alle informatie en verkregen inzichten, bekijken we vervolgens verschillende scenario’s. We bespreken in hoeverre de mogelijke beroepskeuze, carrièreswitch of loopbaanacties bij uw wensen en mogelijkheden passen. In dit afrondende gesprek bespreken we de acties of stappen die u dient te nemen om een gekozen weg in te zetten.

 

Het advies en de testuitkomsten wordt binnen 7 werkdagen als naslagwerk naar de kandidaat opgestuurd.

  Contact & informatie

  Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

  Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *

  Wat maakt u uniek? Wat vindt u belangrijk in het leven, en hoe gebruikt u dat in uw werk?