Tips voor het kiezen van een outplacementbureau

Ook nuttig wanneer u niet voor Werkcontact kiest..

 

Vraag om een offerte als er een klik is

Vraag om een gespecificeerde outplacementofferte wanneer u een klik heeft met het bureau waar u een gesprek heeft. Vaak zal het outplacementbureau dit zelf al voorstellen. Uiteraard kunt u ook bij de andere bureaus waarmee u spreekt een offerte opvragen. Op die manier kunt u de outplacementbureaus ook nog op papier met elkaar vergelijken. Daarnaast kunt u aan de hand van de offerte gerichte vragen stellen over het traject.

 

Vraag geen offerte als u nog niet in gesprek bent geweest met het bureau. Grote kans dat u dan een offerte krijgt die niet is afgestemd op uw specifieke situatie. Outplacement hoort maatwerk te zijn dus de offerte hiervoor ook.

 

Wie wordt uw outplacementadviseur?

Vraag voor de zekerheid na of de persoon waarmee u het gesprek heeft ook de gene is die u gaat begeleiden tijdens het outplacementtraject. Het komt voor dat u een heel fijn gesprek heeft met een senior coach en tijdens het traject vervolgens zit opgescheept met een onervaren stagiair. Pas daar voor op!

 

Is het outplacementbureau lid van een beroepsvereniging en/of heeft het een keurmerk?

Outplacementbureaus kunnen lid zijn van een keurmerk of branchevereniging. De bekendste branchevereniging die outplacementbureaus certificeert is OVAL (ook Werkcontact is daar lid van), maar Blik op Werk en NOLOC (niet het bureau maar de coach is lid van NOLOC) staan ook voor een goede kwaliteit van dienstverlening. Vraag ook rustig om een bewijs van lidmaatschap. Bureaus die werkelijk lid zijn van een keurmerk vinden het alleen maar fijn wanneer u daar naar vraagt.

 

Overige vragen die u kunt stellen

Er zijn tal van vragen die u kunt stellen die u kunnen helpen een juiste keuze te maken. Hoe lang bestaat het outplacementbureau al? Is opleiding mogelijk? Biedt het bureau individuele begeleiding of zit u in een groep? Hoe ziet de begeleiding er uit? Zoekt het bureau ook naar vacatures? En hoe doen ze dat dan? Etc, etc.

 

Los daarvan is ook het gevoel dat u heeft bij uw coach en het bureau belangrijk. Doe het niet wanneer het niet goed voelt! Wederzijds vertrouwen is één van de belangrijkste factoren voor een succesvol outplacementtraject.

  Contact & informatie

  Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

  Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *

  Er zijn tal van vragen die u kunt stellen die u kunnen helpen een juiste keuze te maken.