Subsidieadvies

Werkcontact maakt werkgevers wegwijs in regelingen & subsidies voor het in dienst nemen van oudere of arbeidsgehandicapte werknemers.

 

Loonkostenvoordeel

Vanaf 1 januari 2018 is het loonkostenvoordeel (LKV) van toepassing. Deze regeling is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).
Het LKV is een jaarlijkse tereugkerende tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen uit speciale doelgroepen. Het gaat dan om:

 

 • oudere werknemers in een uitkeringssituatie;
 • werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering;
 • werknemers die arbeidsbeperking hebben (dit geldt ook voor werknemers die minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn verklaard na afloop van de wachttijd UWV/WIA.

Er is ook een loonkostenvoordeel voor werkgevers die werknemers intern herplaatsen in een nieuwe of aangepaste functie wanneer deze arbeidsongeschikt zijn geworden.

 

Hoe hoog is de subsidie?

De hoogte van de subsidie hangt af van de doelgroep waarin de werknemer valt, maar voor werknemers boven de 56 jaar is deze bijvoorbeeld € 3,05 per verloond uur en maximaal € 18.000 voor drie jaar.

Meer informatie over het Loonkostenvoordeel leest u terug opde website Rijksoverheid.nl. Klik hier voor de deeplink of bereken hier het loonkostenvoordeel in uw specifieke situatie.

 

No risk polis

Bij het in dienst nemen van een arbeidsgehandicapte kan de nieuwe werkgever ook gebruik maken van de no risk-polis van UWV. U leest er hier meer over.

 

Meer informatie?

Vul het contactformulier in of bel 070-345 77 63.

 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

  Contact & informatie

  Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

  Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *