Eigenrisicodrager voor WGA

Wat is eigenrisicodrager? Sommige werkgevers kiezen er voor om minder premie te betalen en het risico van arbeidsongeschiktheid van medewerkers zelf te verzekeren. Deze werkgevers blijven zelf verantwoordelijk voor de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Ook voor de betaling van de eventuele WGA-uitkering blijven zij verantwoordelijk. Zij blijven dus na de WIA-toekenning verantwoordelijk voor hun (ex) werknemers. Zowel de betaling van de WGA-uitkering als de re-integratie wordt dan niet door UWV overgenomen.

 

Als een werkgever eigenrisicodrager is, dan kan het zijn dat deze de  uitkering aan de ex medewerker betaalt. Of dat UWV de uitkering overmaakt en dit later dan weer verrekenend met de werkgever. UWV let er daarbij op dat de werkgever zich aan zijn plichten houdt en dat de uitkering ook daadwerkelijk wordt overgemaakt.
Mocht de werkgever bijvoorbeeld failliet gaan, dan neemt UWV de betaling van uw uitkering volledig over.

 

Omdat de werkgever verantwoordelijk is voor de re-integratie, maakt de ex medewerker geen gebruik van de dienstverlening van UWV, maar kan deze wel voorzieningen of hulpmiddelen krijgen via UWV. Hier leest u er ook meer over.

 

Bent u werkgever en eigenrisicodrager? Ook in dat geval kan Werkcontact veel voor u betekenen.

  Contact & informatie

  Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

  Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *