Outplacement voor ex-politici

De arbeidsmarkt zit niet altijd te wachten op voormalig politici. Politici zijn veelal niet populair, zeker wanneer aan de politieke functie een gedwongen einde kwam.

 

Er is een loopbaan na de politiek

Er is echter een loopbaan na de politiek. Outplacementbureau Werkcontact heeft al meer dan 16 jaar ervaring met het begeleiden en coachen van ex-politici naar een nieuwe baan. Van links tot rechts en zowel in het bedrijfsleven als in de not for profit sector. Werkcontact is een privaat en onafhankelijk outplacementbureau dat outplacement voor politici kan verzorgen in het kader van de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers (APPA).

 

In de Appa is opgenomen dat voormalig politici verplicht zijn zich actief in te zetten om passende arbeid te verwerven. Concreet betekent dit dat men, drie maanden na datum ingang van de uitkering, verplicht is te solliciteren naar passende werkzaamheden. Wanneer de voormalig politieke ambtsdrager na drie maanden van het aftreden nog geen passende baan heeft gevonden, dient deze zich aan te melden bij een outplacement- of re-integratiebureau voor deskundige begeleiding. Uiteraard staat het mensen vrij zich ná het aftreden al eerder dan de bovengenoemde 3 maanden aan te melden bij een re-integratiebureau.

 

Per 1 januari 2019 is het integrale rechtspositiebesluit voor alle decentrale politieke ambtsdragers in werking getreden. Met de inwerkingtreding van dit nieuwe besluit is een meerjarig traject van harmonisering en modernisering van arbeidsvoorwaarden voor bestuurders en volksvertegenwoordigers bij de provincies, gemeenten en waterschappen, afgerond.

 

Vrijblijvend kennismaken

Bent u politiek ambtsdrager of bent u dit geweest en wenst u zich vrijblijvend te oriënteren op de mogelijkheden van outplacement of loopbaanbegeleiding? Neem dan contact met ons op.

  Contact & informatie

  Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

  Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *