Programma aanbod

De outplacement- en loopbaanprogramma’s van Werkcontact zijn gericht op outplacement, re-integratie tweede spoor, loopbaanadvies/begeleiding, arbeidsbemiddeling (jobhunting) en coaching. Meestal is onze opdracht om mensen te begeleiden naar een nieuwe baan die past bij iemands drijfveren en ambities, want allen dan is de nieuwe functie ook duurzaam.

Wij adviseren de kandidaat graag bij het maken van de volgende carrièrestap en het verder vormgeven van de loopbaan. Meestal starten we met een goede heroriëntatie en zelfanalyse. Wat zijn iemands capaciteiten en drijfveren en waarmee kan men zich onderscheiden van anderen op de arbeidsmarkt?

 

Outplacement

Outplacement wordt meestal voorgesteld door de werkgever en kan deel uitmaken van de vaststellingsovereenkomst. Middels outplacement kan de kandidaat een andere uitdaging vinden in een ander soort functie of een functie die ligt in het verlengde van het CV en de werkervaring. Mensen die gebruik maken van outplacement kunnen meestal gebruik maken van een transitievergoeding die door de werkgever wordt betaald. Als outplacementbureau begeleiden wij kandidaten naar een duurzame en passende baan bij een andere werkgever.

Vaak is het belangrijk om (even) stil te staan bij het verlies van de oude baan. Voor sommige kandidaten wordt hier wat langer bij stil gestaan, maar bij een ieder wordt daarna gestart met het traject richting de nieuwe baan. Het kan zijn dat er eerst diepgaand georiënteerd moet worden, maar het komt ook voor dat er direct na de intake gestart kan worden met de intensieve bemiddeling en begeleiding. Onze outplacementadviseur gaat samen met de kandidaat op een praktisch manier aan de slag. Dat doen wij eigenlijk altijd in één-op-één-sessies waardoor een individuele aanpak op maat is gewaarborgd.

 

Lees meer over outplacement >>

 

Loopbaanbegeleiding & advies

Indien u zich (wel eens) afvraagt of u nog wel op de juiste plek zit, kunt u gebruik maken van loopbaanbegeleiding. Middels loopbaanbegeleiding krijgt u (weer) de regie op uw loopbaan.

De individuele loopbaanprogramma’s van Werkcontact Outplacement zorgen er voor dat de kandidaat zicht krijgt op zijn/haar drijfveren en ontdekt wat werkelijk belangrijk is in het werk. Het bestaande werk kan met hernieuwde energie en focus hervat worden of men kiest er weloverwogen voor om de loopbaan elders voort te zetten.

 

Lees meer over loopbaanbegeleiding & advies >>

 

Competentiecoaching

(Competentie)coaching kan worden ingezet door werknemers die ondersteund willen worden in het ontwikkelen of aanscherpen van vaardigheden die van belang zijn om beter te kunnen functioneren. Ook bij competentiecoaching is het van belang om drijfveren en sturingsmechanismen goed in kaart te brengen. Want alleen met een heldere zelfanalyse zijn talenten goed te benutten en is men in staat succesvol te presteren.
De (competentie)coaching van Werkcontact leidt vaak tot het herkennen en benutten van kansen, betere prestaties, plezier in werk en een goede balans tussen werk en privé.

 

Lees meer over over (competentie)coaching >>

 

Coaching naar ondernemerschap

Sommige cliënten van Werkcontact verkiezen ondernemerschap boven een baan in loondienst. Dat kan tijdens een traject duidelijk worden, maar ook vooraf al duidelijk zijn. We hebben gespecialiseerde ondernemerscoaches beschikbaar die mensen begeleiden vanuit loondienst naar ondernemerschap. Ook is het mogelijk een traject te volgen dat gericht is op werken in loondienst én ondernemerschap. Bij coaching gericht op ondernemerschap wordt de kandidaat gecoacht in de conceptfase (het ondernemersplan), de marktanalyse, marketing en het verkopen van je product of dienst.

 

Lees meer over coaching naar ondernemerschap >>

 

Re-integratie tweede spoor

Sinds de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter is de werkgever verplicht een zieke werknemer te begeleiden naar een functie buiten de eigen organisatie wanneer er intern (spoor 1) geen alternatieve functies beschikbaar zijn. Dit is vooral voor kleinere organisaties geen gemakkelijke opgave omdat het vaak moeilijk is passend werk te vinden voor de zieke werknemer.

Omdat de werkgever  (en werknemer) verplicht op zoek moet naar alternatieve functies buiten het eigen bedrijf wordt vaak een spoor 2 traject ingezet bij een outplacement- of re-integratiebureau. Middels een re-integratietraject spoor 2 helpen wij de werkgever en werknemer dit te verwezenlijken. We begeleiden en bemiddelen de werknemer op een professionele en zeer persoonlijke wijze en zorgen er voor dat de werkgever te allen tijde terugkoppeling ontvangt over de ondernomen stappen en activiteiten in het traject.

 

Lees meer over re-integratie tweede spoor >>

 

Paardencoaching

Met behulp van paardencoaching kunnen mensen weer in hun kracht gezet worden. Dit klink misschien wat zweverig maar paardencoaching is een hele mooie manier om in contact te komen met dat wat je nu echt wilt. Paarden hebben het vermogen iemand een spiegel voor te houden. Dat komt omdat zij zowel kudde- als vluchtdier zijn en heel goed zijn in het lezen van lichaamstaal. Dus wanneer iemand iets zegt over wat hij/zij zou willen bereiken of belangrijk vindt, en het klopt niet met wat die persoon werkelijk vindt dan kan een paardencoach aan de reactie (spiegeling) van het paard zien of iemand het bijvoorbeeld wel of niet meent. Paardencoaching is daarom heel goed in te zetten bij loopbaanadviestrajecten.

 

Lees meer over paardencoaching >>

  Contact & informatie

  Wilt u meer informatie over outplacement, onze brochures bestellen of een vrijblijvende afspraak inplannen voor een oriënterend gesprek op één van onze locaties, via Teams, Facetime, Whats App of telefonisch?

  Bel met 088-033 30 08 of vul hier uw gegevens in en wij bellen of mailen u zo snel als mogelijk is terug.

  Naam *

  E-mail *

  Telefoon

  Bel mij terug

  Uw bericht *

  Wat zijn iemands capaciteiten en drijfveren en waarmee kan men zich onderscheiden van anderen op de arbeidsmarkt?